torsdag 12 juni 2008

Presentation Team Autoroller 2008 EM-Mode

Den stora resan har nu börjat. Fem stolta Jämtlänningar som har haft Europamästerskapet i fotboll som enda drivkraft under de tunga vintermånaderna i Oslo är nu äntligen på väg. Efter en knapp veckas uppladdning i Östersund med nära och kära så känner vi oss redo! Jag nämnde i tidigare inlägg vilka resenärerna är men jag tror att flera av er skulle behöva en närmare presentation av deras faktiska alias.

Olof Hallin a.k.a ”Pjaut, Piaff, Pjamar, Kaosarn, Putte (oftast Torbjörn)”

Gruppens go-to guy. När andra sviktar så står Olof stark, oftast med en öl i handen, och hetsar på oss övriga när tempot legat på en otillfredsställande nivå. Han är själva motorn, en pådrivare i sin rätta bemärkelse. Olof är i sitt esse när vi startar igång tidigt. Jag ser i min kristallkula att Olof kommer stå för åtminstone (som jag alltid trott stavas med D) två präktiga skandaler. Under uppvärmningen i Oslo samt Östersund har han visat goda resultat och man märker att han är redo!

Styrka: Olof är en mästare på att få stämningen på topp med sin medfödda förmåga att kunna bjuda på sig själv i alla lägen. Man har aldrig en händelsefattig stund med honom i sin närhet.

Svaghet: Egentligen inga alls. Men det händer att Olof får dra ett alldeles för tungt lass i början av kvällarna och till följd av detta så kan han inte alltid fullfölja. Han är vår grupps Maria Akraka (hare, för er som inte hänger med).

Dryckpreferenser: Svag för vitryssar, Minttu och ljummen öl

Mest frekvent använda fras: ”Meeeen liiite gott eller, smaka!!”

Höjdpunkt i karriären: Det är svårt att välja i denna denna flora av kaosbläckor. Men min favorit är när Patrik väcks av sin ömma mor liggandes utanför dörren, i trapphuset, uppenbart utslagen och sliten. När hon ber om en förklaring så skyller Olof hela debaclet på Jehovas Vittnen, givetvis, kort därefter däckar han återigen.

Richard Kristiansson a.k.a “Kabbe, Mini-Kärk, Skogshuggarn

Richard är väl egentligen den som är mest sansad av oss. Fram till 3:e ölen dvs. Därefter visar han upp en sida som är skrämmande lik Gudmund, Richards äldre bror (han gästspelar en vecka i anknytning till Sverige-Spanien). Trötta ögon, oklart tal, taskig balans och andra mindre attraktiva egenskaper träder då fram.

Styrka: Kan under långa stunder bara sitta tyst och stilla eller helt och hållet försvinna. Oftast återfinner man då honom med 4-5 tomflaskor, Richard har då haft fullt fokus på ölen och har negligerat saker som inte är av essens, allt förutom öldrickning dvs. På en halvtimme har han då gått in i sig själv och växlat tempo. Få klarar då av att haka på.

Svaghet: Sprit

Dryckpreferenser: Lapin Kulta

Mest frekvent använda fras: Yieaahaheeaaahhh!

Höjdpunkt i karriären: Här finns det egentligen bara ett alternativ. Den mytomspunna fyllan i Köln där han söp bort Sverige ur VM. I samband med den utfördes inte bara ett av de bättre praktiska skämten jag varit med om, uttrycket Kabbe-bläcka myntades också. För att kunna säga att man har haft en Kabbe-bläcka så måste man ha blivit buren genom en stad, ätit med ett plasthandtag, blivit utslängd från ett tält, fått ett tiotal cigarett-fimpar kastade mot sig under ihärdiga försök att urinera på offentlig plats och sist men inte minst, SUPA Sverige ut ur ett mästerskap…. (Jag utgår från att alla som läser det här har hört historien då det är en av dem första vi drar när vi ska försöka förklara om hur pass sjuk i huvudet vi är).

Lennart Lundin a.k.a “Bubben, Bubbzy, Maskinen, Ettan, Hunken

Fenomenet brukar jag kalla honom. Mannen som nästan alltid kommer ihåg vad som har hänt. Otroligt smärtsamt då han upplyser en dagen efter om att man somnat i sin egen spya medans han i vanlig ordning löst sällskap för aftonen. Gruppens womenizer och fixare.

Styrka: Lyckas 90% av gångerna träffa den perfekta fyllan.

Svaghet: Han spenderar alldeles för mycket tid med Perra.

Dryckpreferenser: Menta och Carlsberg Export på flarra

Mest frekvent använda fras: Spik!

Höjdpunkt i karriären: Hunden! Alltså inte Lennart själv utan Jessicas. Lennart får tag i ett dryckesglas som han tror är en grogg, som den karlakarl han är ska han svepa den, vad han inte vet är att glaset är fyllt med ren sprit. Sagt och gjort, 3 sekunder senare står han där med ett tomt glas i handen och en väldigt obehaglig känsla i mage/hals/mun. När han i ilfart ska åtgärda sitt problem genom att kasta upp på bakgården så tror den lekglada hunden att Lennart är sugen på lite skoj. Hunden hoppar därför upp och ner runt den illamående Lennart trots idoga försök att få hunden väck. Innehållet i glaset är i detta läge på återtåg genom halsen och för att hindra en fontänspya över hunden så sätter Lennart händerna för munnen. Vad som då händer, som inte var planen, är att fingrarna agerar som spridare och hela hunden får ett lager av magsyra, sprit och kvällens middag på sin vita päls. SHIT… För att dämpa sin ångest och ge hunden lite plåster på såren så traskar Lennart och köper en mosmeny på Statoil åt hunden, en fin gest och ett strålande avslut på historien.

Jan Ferm a.k.a Limpan, Ostfrallan, Baguetten, Vallmofranskan, Grovt bröd på Ragnars

Gängets kameraman, alltid med CANON Ixus 70 i beredskap och avtryckarfingret redo. Han har skapat klassiker som, ”säg något smart”, ”festa med Pjaut” och många andra oförglömliga alster. Utöver hans färdigheter med blixtförsedda don så är han en jävel på youtube och haussad house.

Styrka: Släpper ALDRIG ölen.

Svaghet: Tequila

Dryckpreferenser: Nån stekig Bag-In-Box

Mest frekvent använda fras: Pjaut, lämna Jehovas ifred

Höjdpunkt i karriären: Det är kallt, det är Åre och det är pissnödigt. Jan har fått i sig några öl och vill därför lätta på trycket. Då kön till toan inne på lokala haket, Bygget, är för lång så traskar han ut och ställer sig ut mot en slänt och drar ned byxorna. Problemet är att han felkalkylerar avståndet till kanten och faller handlöst, iklädd kostym med tillhörande attiraljer, de 15 meterna ner till den så lämpligt belägna bäcken. Några svordomar senare kliver han lerig, dyngsur och iskall upp ur bäcken med trasiga kläder och början till en lunginflammation. Det var Nyårsafton och alla som varit i Åre då vet att det alltid är MINST -30. Han gör då det enda rätta, styr med bestämda steg hem till den tillfälligt hyrda lägenheten och slår sig ner i torkskåpet där han efter några minuter somnar… Det hela blir ännu roligare när han meddelar att han fortfarande inte har tvättat kostymen och att han fick ärr efter det smärtfyllda fallet.

Per Gunnarsson a.k.a. ”Marran, Marink, Marol, Fredrik”

Perra har en jämnhet i sina bläckor som många avundas, nivån ligger dock ganska högt och det gynnar inte alltid personen i fråga. Vi andra i bläckhund productions har aldrig klagat och är sällan sena att utnyttja situationen och ibland övertyga vår kära vän att göra saker han eventuellt inte skulle göra normalt(även om han är bra sjuk i vanliga fall också) Det hela har bland annat resulterat i demolerade tältsängar, diverse smutskastningar och en och annan prekär situation.

Styrka: Blir aldrig irriterad

Svaghet: Lyckas 90% av gångerna träffa den mest defekta fyllan.

Dryckespreferenser: Bira fram till 22.00, efter det: ALLT!

Mest frekvent använda fras: Men det e ju duuu! Det måste vara du! Ja det e ju du…

Höjdpunkt i karriären: Tyvärr så har inte preskiberingstiden gått ut för någon av Perrans succéer än så för att inte ställa till det för honom så måste vi helt enkelt lämna detta fält blankt.

Inga kommentarer: