onsdag 11 juni 2008

Innsbruck -> Salzburg

Vi började resan mot Salzburg när solen står som högst och det får anses vara ganska tidigt. Som tillförordnad chaufför hade Bubben raggat upp en random kille kvällen innan. Det visade sig vara ett genidrag då de var trevligt folk och hade bra kollDucaton, men framförallt för att vi då kunde lägga all fokus på "Egger!" När man sitter och eggrar så kommer hjärnan in i ett väldigt kreativt stadie och många konstiga idéer kommer fram. Det uppenbarades just denna stund med att en i gruppen tar på sig ett par "crouchless panties" som hade införskaffats på en smutsig toalett. Det går tydligen att köpa sådana exklusiva underkläder i Kinderäggsliknade förpackningar.


När vi hade blivit skjutsade till den aktuella orten så skiljdes våra vägar åt och vi satte av mot närmsta mathak. Efter att en av de slöaste servitriserna i världshistorien äntligen fått fram mat till samtliga resenärer så var det ett ilsket gäng som satt ner på den pittoreska restaurangen. Vi lät dock inte det ta udden av den mäktiga stämning alla svenskar på plats ordnade fram utan petade i oss ytterligare några öl och drog sen vidare till den officiella samlingsplatsen.



Schpritzenplats kallade Jan den, jag vet inte riktigt men jag tror Kapitalplatz var närmare sanningen. När vi kommit dit så ser vi idel kända ansikten, dock inte dom vi letade efter, Brisk och B-Å G var några av de mer namnkunniga vi träffade på.


Marschen in startade i god tid och det visade sig vara välbehövligt då det var en av de längre strapatserna jag varit med om. Det blev många klagomål och de flesta var faktiskt befogade, Olof klagade över sin fot som efter några zackningar inte riktigt kommer upp i normal standard. Fem timmar hade vi gått (saltning) när vi var framme och det var en mäktig syn som mötte oss, blå&gul-klädda männniskor så långt ögat kunde se, vakter med tighta byxor och en arena som såg ut att vara redo att stå värd för den numer klassiska utskåpningen av Grekland!




Zlatan gjorde som han ville, Ljungberg var snabb, Petter Hansson sköt långbollar och nickade, Mellberg stod för majestätiska brytningar, Svensson kom upp i Pirlo-klass i sin mittfältsroll, Micke Nilsson var grym, Isaksson gjorde det han skulle och Henrik Larsson var i mitt tycke bäst på planen när dessutom Daniel Andersson INTE är sämst på planen så blir det allt som oftast seger. När man ser ett svenskt landslag föra en match på det sätt dom gjorde så blir man nästan lite stolt. Måhända att Grekland var riktigt risiga men det var ändå roligt att se.




Matchen mot Spanien kommer givetvis ha en annan karaktär men jag har aldrig haft en så positiv syn på Sveriges chanser att gå långt som i detta mästerskap. Det enda som skrämmer är väl att Holland visade upp en snuskigt bra fotboll och går Sverige vidare så blir de orangea mest troligt kvartsfinal-motståndare.

Inga kommentarer: